Finansiera verksamheten med ett lån

Behöver ditt företag kapital för att kunna expandera eller lösa ekonomiska problem? Då kan det vara en god idé att ansöka om ett företagslån för aktiebolag. Aktiebolag är den vanligaste företagsformen och det finns lån som är särskilt utformade för den här bolagsformen. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga och tillfällen då ett företagslån är en bra lösning.

Ta ett företagslån för aktiebolag

Att ansöka om ett företagslån är relativt smidigt och snabbt om företaget har god ekonomi. Hos Krea kan du ansöka om företagslån för aktiebolag direkt på deras hemsida. Ansökan tar bara fem minuter tack vare Kreas smarta teknik. Allt du behöver göra är att fylla i information om ditt företag. Krea samlar in data automatiskt från publika datakällor, vilket gör att ifyllningsprocessen går mycket snabbt. Därefter sammanställs ditt kreditunderlag baserat på uppgifterna som lämnats in. Krea säkerställer att ditt företag presenteras för långivarna på ett så bra sätt som möjligt, vilket ökar dina chanser att beviljas lån. En fördel med att ansöka om företagslån för aktiebolag via Krea är att endast en kreditupplysning från UC tas på ditt företag. Därefter får du låneförslag från flera banker och långivare. Tack vare Kreas system rangordnas förslagen utifrån de som passar bäst för ditt behov och företag. Du väljer det lån som passar dig bäst och signerar därefter ett avtal. Signeringen tar oftast bara några minuter och sker digitalt. Utbetalningen sker kort därefter, oftast inom 2-5 dagar. Därefter kan ditt företag börja använda pengarna på det sätt som gynnar företag på bästa sätt.

Vad är ett aktiebolag?

Ett aktiebolag som bolagsform är mycket vanligt. Anledningen till varför många väljer att starta företag med den här bolagsformen är många, men en av de viktigaste fördelarna är att ett aktiebolag är en egen juridisk person. Det betyder att företaget kan ingå egna juridiska avtal. Det innebär också att det är företaget som ansvarar för att betala lån, fakturor och krediter. Ägare och objekt i bolaget kan ställas som säkerhet i lånet, vilket i sin tur kan leda till förmånliga villkor på företagslån. I ett aktiebolag har ägarna inte ett personligt finansiellt ansvar för företagets skulder. För att starta ett aktiebolag krävs det en kapitalinsats.

När är det bra att ansöka om företagslån?

Det finns många anledningar till varför det ibland behövs ett extra tillskott av kapital i verksamheten. Två av de vanligaste orsakerna är expansion eller ekonomiska problem. Expansion kan exempelvis innebära att företaget vill etablera sig på nya marknader och behöver kapital för att finansiera marknadsföringen och administreringen. Det kan även innebära en ökad produktion som kräver nya tillgångar, exempelvis maskiner. Företagslån kan även användas för att lösa plötsliga ekonomiska problem, exempelvis en oväntad utgift eller tillfälliga ekonomiska svackor i verksamheten. För att beviljas lån för ekonomiska problem är det viktigt att kunna bevisa att företaget kan betala tillbaka lånet enligt plan.