Ska du starta företag?

Allt fler lockas av att bli sin egen chef och kunna styra sin tid lite bättre själv än man gör som anställd. Det kan förvisso vara krävande att driva eget företag oavsett bransch men känslan när den första fakturan går i väg är ganska oslagbar. Innan man kommer dit är det en del att tänka på.

Investeringar i starten

Oavsett vilken typ av verksamhet du tänker ägna dig åt blir det oundvikligen en del kostnader precis i startfasen. Den som ska köpa och sälja saker behöver kanske köpa in ett lager, och den som vill öppna en deli behöver hyra lokal och skaffa olika tillstånd. Det kan behövas lokaler och inredning, hemsida och dator och allt möjligt. Var klok och spara där det går – ett sådant exempel är att köpa en begagnad Iphone 13 i stället för en ny. Självklart kan du dra av en smartphone av hög kvalitet för att du ska kunna jobba och ha kontakt med kunder och leverantörer var du än är, men det är inget skäl att betala för mycket. En begagnad Iphone 13 uppfyller alla krav på funktionalitet samtidigt som den har ett mycket fördelaktigt pris. Genom att välja en begagnad Iphone 13 framför att köpa en helt ny är du dessutom klimatsmart genom att återanvända i stället för att köpa nytt. När du köper en renoverad Iphone 13 från ett företag är den visserligen begagnad men ändå i skick som ny och du får också garanti på den nästan som vanligt.

Det digitala företagandet

Exakt vad som är digitalt företagande kanske inte går att säga, nästan alla sorters verksamheter har något digitalt i sig och även om du bakar bullar och säljer i ditt café så gör du säkert beställningarna via nätet, betalar fakturor via nätet och kanske bokför via nätet. För de flesta företagare är det nog också naturligt att få tips och inspiration via sociala medier och det utväxlas mängder av mail och telefonsamtal dagligen med olika intressenter. Allt det här kräver bra arbetsverktyg som fungerar överallt och med en begagnad Iphone 13 får du allt som behövs till bra pris.